Pancake με ταχίνι, μέλι και φρούτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 4 άτομα

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
330 γραμμάρια protein milk vanilla Arla
1 κουταλιά βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
60 γραμμάρια ταχίνι
30 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο Μελίτιμον
1 κουταλάκι κακάο
200 γραμμάρια επιδόρπιο γιαουρτιού μύρτιλο protein Arla
3 κουταλιές protein milk vanilla Arla
1 ακτινίδιο
1 βανίλια
1 μήλο
5 σμέουρα
5 μύρτιλα

Εκτέλεση

Για τα pancakes σπάτε τα αυγά και μοιράζετε σε ένα μικρό μπολ τα ασπράδια σε ένα μεγάλο τους κρόκους.
Προσθέτετε στο μεγάλο μπολ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλάτι την άχνη ζάχαρη και με ένα σύρμα ξεκινάτε να ανακατεύετε προσθέτοντας σιγά-σιγά το protein milk vanilla μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με απαλές, κυκλικές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Τοποθετείτε ένα μικρό κομμάτι βουτύρου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο ζεσταίνετε καλά και με μια κουτάλα τοποθετείτε 2-3 pancakes κάθε φορά.
Ψήνετε κάθε pancake για 2-3 περίπου λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το ταχίνι μαζί με το μέλι, το κακάο και 2 κουταλιές επιδόρπιο γάλακτος μύρτιλο και 3 κουταλιές protein milk vanilla και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε τα pancakes σε ατομικά πιάτα αλείφοντας τα με το μείγμα ταχίνι-μέλι-κακάο και κάνοντας στρώσεις με τα pancakes, στο τέλος 1 κουταλιά επιδόρπιο γάλακτος μύρτιλο και τέλος τα φρούτα ψιλοκομμένα.

×