LOUKANIKO ME LIASTI TOMATA KAI FETA ME PATATES SOTE KAI THGANITA AUGA INNER

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

25 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Ψησίματος

55-60 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

750 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο Μπούμπας
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
180 ml κόκκινο κρασί
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
250 ml ζωμό κοτόπουλο
Για την μπεσαμέλ:
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
60 γραμμάρια αλεύρι
700 ml γάλα
2 κρόκους
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
100 γραμμάρια κασέρι
Για το στήσιμο:
200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
250 γραμμάρια λαζάνια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το κιμά κοτόπουλο και τον σοτάρετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να σπάσει καλά.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε τα 400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας, τον ζωμό κοτόπουλο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κιμά να μαγειρευτεί αλλά να μην στεγνώσει τελείως.
Για την μπεσαμέλ, τοποθετείτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, αλλά να μην βράσει.
Τοποθετείτε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και τοποθετείτε το βούτυρο να λιώσει.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και μόλις αναμιχθούν τα 2 υλικά προσθέτετε το ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, 100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ απλώνετε λίγη σάλτσα τομάτας, καλύπτεται με λαζάνια, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο κασέρι, απλώνετε το 1/3 του κιμά και από πάνω απλώνετε το 1/3 της μπεσαμέλ.
Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις λαζάνια, κιμά, μπεσαμέλ άλλες 2 φορές και τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.
Τελειώνετε τις στρώσεις από τα λαζάνια με μπεσαμέλ και τριμμένο κασέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.
Όταν τα λαζάνια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσουν πριν τα κόψετε.

Lurpak soft Banner 357x286

Alexandros Papandreou © 2004-2019. All rights Reserved.