Κοτόπουλο Tikka Masala με αρωματικό ρύζι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20-22'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
100 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
350 γραμμάρια tikka masala Patak’s
Για το αρωματικό ρύζι:
400 γραμμάρια basmati
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το basmati μαζί με τον κουρκουμά, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνετε να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι, για 7-8 λεπτά περίπου.
Όταν το basmati είναι έτοιμο το σουρώνετε και το τοποθετείτε πάλι στο κατσαρολάκι που έβραζε.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, την πράσινη και την κόκκινη σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο και τα κόβετε σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε ελαιόλαδο και βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι το σοταρισμένο κοτόπουλο μαζί με την σάλτσα tikka masala και τον ζωμό κοτόπουλο, χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, περίπου 20-22 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέτετε το κόλιανδρο χοντροκομμένο και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα το ρύζι basmati μαζί με το κοτόπουλο tikka masala από πάνω.

×