Μοσχαρίσια λουκάνικα με σάλτσα τομάτας, φασόλια, αρακά και γιαούρτι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 λουκάνικα μοσχαρίσια Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 καρότα
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
400 γραμμάρια κονκασέ
400 γραμμάρια τομάτες τριμμένες
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
300 γραμμάρια φασόλια μέτρια βρασμένα
200 γραμμάρια αρακά
200 γραμμάρια γιαούρτι
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα σε 3 κομμάτια το κάθε ένα, τα καρότα και το πράσο στην μέση και σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα, που μπορεί να μπει και σε φούρνο, σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να αφήσουν τα λιπαρά τους.
Αποσύρετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα από την κατσαρόλα, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και τα καρότα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με τον μοσχαρίσιο ζωμό, το κονκασέ, τις τριμμένες τομάτες, την μαύρη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε την σάλτσα να πάρει μία βράση.
Μόλις βράσει η σάλτσα, προσθέτετε τα φασόλια, τον αρακά και τα μοσχαρίσια λουκάνικα, τοποθετείτε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήνετε για 25-30 λεπτά.
Όση ώρα ψήνετε το φαγητό σε ένα μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με τα 40 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε την κατσαρόλα στο κέντρο του τραπεζιού με διάσπαρτες κουταλιές από το γιαούρτι μέσα στην κατσαρόλα.

×