Λουκάνικα με κρεμμύδια και pesto λιαστής τομάτας σερβιρισμένα με φάβα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 2 άτομα

3 λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
10 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
10 τοματίνια κομμένα στα 4
30 γραμμάρια baby ρόκα
Για την φάβα:
250 γραμμάρια φάβα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
Για το pesto λιαστής τομάτας:
250 ml ελαιόλαδο
80 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
5 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
25 λιαστές τομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την φάβα τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για ένα λεπτό αλλά να μην πάρει χρώμα και προσθέτετε την φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Συνεχίζετε συμπληρώνοντας με νερό μέχρι να φτάσει 3-4 δάχτυλά πάνω από την φάβα και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας την να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.
Συμπληρώνετε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη και όταν είναι έτοιμη την σουρώνετε και κρατάτε τα υγρά που έχουν μείνει και περνάτε την φάβα από ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Όση ώρα βράζει η φάβα σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το pesto λιαστής τομάτας, το ελαιόλαδο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το θυμάρι, την κρέμα βαλσαμικού, την ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, τις ελιές, τις λιαστές τομάτες, το σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο pesto.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες, το σκόρδο σε φέτες και τα λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι σε φέτες πάχους ½ εκ.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λουκάνικα για 1-2 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να βγάζουν τα λιπαρά τους και προσθέτετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα κρεμμύδια έχουν μαραθεί προσθέτετε το pesto λιαστής τομάτας μαζί με τις ελιές και τα τοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την φάβα με τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα από πάνω και τέλος λίγη baby ρόκα.

×