Hot dog

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 4 άτομα

6 ψωμάκια για hot dog
6 κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής
15 τοματίνια κομμένα στην μέση
4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Kalamata Papadimitriou
80γραμμάρια μοτσαρέλα Arla τριμμένη
6 φέτες cheddar κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά ψήνετε τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το σκόρδο και το τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ μαζί με το βούτυρο, το σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι σε ένα πιάτο, αφήνοντας τα λιπαρά τους στο τηγάνι και σοτάρετε τα τοματίνια για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλείφετε τα ψωμάκια hot dog με το σκορδοβούτυρο, προσθέτετε την μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι, μοιράζετε τα αγγουράκια τουρσί και τα σοταρισμένα τοματίνια, τοποθετείτε τα κοζάκικα λουκάνικα και πασπαλίζετε με την τριμμένη μοτσαρέλα το cheddar.
Τοποθετείτε τα hot dog σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στο grill του φούρνου για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να φρυγανιστούν ελαφρώς τα ψωμάκια.
Αποσύρετε τα hot dog από τον φούρνο, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τον δυόσμο και σερβίρετε.

Video

×