Λουκάνικα με αυγά και pancakes

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    4-5'

Υλικά

Για 2 άτομα

4 λουκάνικα κοζάκικα Μουτεβελής
4 αυγά
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
100 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
30 γραμμάρια baby ρόκα
Για τα pancakes:
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά χωρισμένα σε κρόκο & ασπράδι
330 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το κατίκι Δομοκού, τα 30 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Για τα pancakes, σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με μία σπάτουλα σιλικόνης, αναμιγνύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
Τοποθετείτε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, να λιώσει, και με μια μικρή κουτάλα τοποθετείτε στο τηγάνι 2-3 μικρές κουταλιές από το μείγμα pancake, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
Ψήνετε κάθε pancake για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με εάν κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κοζάκικα λουκάνικα στην μέση κατά μήκος.
Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κοζάκικα λουκάνικα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζετε τα αυγά.
Σερβίρετε τα pancakes μαζί με το μείγμα τυριού κρέμα, τα κοζάκικα λουκάνικα, τα τηγανιτά αυγά και τέλος την baby ρόκα από πάνω.

×