Λουκάνικα με κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

3 λουκάνικα με πράσο Μουτεβελής
3 λουκάνικα καυτερά Μουτεβελής
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
1½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
500 γραμμάρια ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
400 γραμμάρια κονκασέ
400 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
250 γραμμάρια φέτα κομμένη σε μεγάλους κύβους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με πράσο και τα καυτερά λουκάνικα σε 3 κομμάτια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λουκάνικα για 1-2 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την γλυκιά πάπρικα, ανακατεύετε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό και προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες μαζί με το κονκασέ.
Αφήνετε την σάλτσα να πάρει μία βράση, την τοποθετείτε σε ένα πυρέξ, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με το κοφτό μακαρονάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε στο ταψί τα λουκάνικα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοφτό μακαρονάκι, συμπληρώνοντας υγρά αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε στο ταψί την φέτα, διάσπαρτα, κομμένη σε μεγάλους κύβους.

×