Λουκάνικα με νεκταρίνια και κρεμμύδι πίκλα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    6-7'

Υλικά

Για 4 άτομα

3 λουκάνικα με μανούρι και ελιά Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 νεκταρίνια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τα κρεμμύδια πίκλα:
2 κρεμμύδια
200 γραμμάρια ξύδι λευκό βαλσαμικό
100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κλαδάκια δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες πάχους όχι μεγαλύτερες από ½ εκ.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το λευκό ξύδι βαλσαμικό, την μαύρη ζάχαρη, την σκελίδα σκόρδο και το δενδρολίβανο και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τα κρεμμύδια μέσα και τα αφήνετε για τουλάχιστον 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με μανούρι και ελιά σε χοντρές διαγώνιες φέτες και τα νεκταρίνια σε κυδωνάτες φέτες.
Τοποθετείτε εάν αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις φέτες λουκάνικου για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα βγάλουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους στο τηγάνι και το ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρετε τα νεκταρίνια για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι τα λουκάνικα στο τηγάνι, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε τα λουκάνικα με τα νεκταρίνια σε μία μεγάλη πιατέλα με τα κρεμμύδια πίκλα διάσπαρτα από πάνω.

×