zabousses 690x392pg


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

10 Λεπτά

xronos tiganismatos

Χρόνος Τηγανίσματος

5 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 6 άτομα
½ κιλό αλεύρι χωριάτικο
100 ml ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
300 ml νερό (περίπου αναλόγως την απορροφητικότητα του αλευριού)
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για την γέμιση:
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
2 ποτήρια ρύζι γλασέ
1 λίτρο νερό
2 ποτήρια ζάχαρη

Στον κάδο ενός μίξερ προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και το ηλιέλαιο και ανακατεύετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα. Στην συνέχεια προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε με τον γάντζο του μίξερ μέχρι η ζύμη να ξεκολάει από τον κάδο. Κάνετε την ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Την ώρα που η ζύμη ξεκουράζεται φτιάχνεται την γέμιση για τις ζαμπούσσες. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε και τον μάραθο. Στην συνέχεια προσθέτετε το ρύζι το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το νερό, αφήνετε το ρύζι να σιγοβράσει για 5 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτετε την ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά, αφήνετε το ρύζι να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και όταν είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει. Από την στιγμή που η ζύμη έχει ξεκουραστεί κάνετε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 20 εκατοστών. Γεμίζετε κάθε φύλλο με μια κουταλιά από την γέμιση και κλείνετε σε μισοφέγγαρο. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτετε 2-3 δάχτυλα ηλιέλαιο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Τηγανίζετε τις ζαμπούσσες για 4-5 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές και τις σερβίρετε ζεστές με άχνη ζάχαρη.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.