kokkinomanitara b

 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Μαγειρέματος

20 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 2 άτομα

600 γραμμάρια κοκκινομανίταρα του δάσους
1 κουταλιά αρτισιά (κύμινο)
200 ml ηλιέλαιο
150 ml κόκκινο κρασί
2 πρέζες ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ηλιέλαιο.
Τσιγαρίζετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά και πασπαλίζετε με την αρτισιά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι συνεχίζοντας το τσιγάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε την ρίγανη και αφήνετε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα σουρώνετε και σερβίρετε σε ένα μεγάλο βαθύ ατομικό πιάτο. 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.