Κουνέλι στην κατσαρόλα με πατάτες και ξύδι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    50-60'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κιλό μικρές πατάτες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι κύμινο
1 ξυλάκι κανέλλα
100 ml ξύδι
1 ποτηράκι νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά με άφθονο νερό τις μικρές πατάτες και τις σκουπίζετε καλά.
Με ένα μικρό μαχαίρι κάνετε δύο τομές στις πατάτες από πάνω μέχρι κάτω σε σχήμα σταυρού.
Τηγανίζετε τις πατάτες σε μία φριτέζα, να μαγειρευτούν μέχρι την μέση, και τις αποσύρετε για να τελειώσουν το μαγείρεμα στην κατσαρόλα με το κουνέλι.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα κομμάτια του κουνελιού και τα θωρακίζετε πολύ καλά από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να πάρουν και ωραίο χρώμα.
Προσθέτετε τις φέτες κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το ξύδι και προσθέτετε το φύλλο δάφνης, το κύμινο, το ξυλάκι κανέλας, το νερό, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κουνέλι να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50-60 λεπτά.
Στην μέση του μαγειρέματος προσθέτετε και τις μικρές, μισοτηγανισμένες πατάτες.

×