Crumble ροδάκινο με παγωτό βανίλια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

Για το crumble:
100 γραμμάρια βρώμη
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 πρέζα κανέλας
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
60 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
Για την γέμιση:
4 ροδάκινα
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
40 ml μαύρο ρούμι
40 ml εσπρέσο
½ κουταλάκι κανέλα
80 γραμμάρια cranberries
60 γραμμάρια φουντούκια σπασμένα
50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
Βανίλια παγωτό για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την βρώμη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και προσθέτετε το αλεύρι.
Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθεί εντελώς με το αλεύρι και την βρώμη.
Στη συνέχεια προσθέτετε την ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα
Κόβετε στην μέση τα ροδάκινα και αφαιρείτε το κουκούτσι και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα ροδάκινα σε μεγάλους κύβους.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε την μία κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε τα ροδάκινα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε την ζάχαρη, την κανέλα, τα cranberries και τα φουντούκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
Σβήνετε με το ρούμι, προσθέτετε και τον εσπρέσο, το αφήνετε να πάρει μία βράση και το αποσύρετε από το τηγάνι.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος και με την βοήθεια ενός κουταλιού απλώνετε στην επιφάνεια το μείγμα της επικάλυψης.
Ψήνετε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά.
Όταν το crumble ροδάκινο είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει αρκετά και το σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΚΑΦΕΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ

×