Λιγκουίνι σαν «σπανακόπιτα»

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια ζυμαρικά λιγκουίνι
400 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
100 γραμμάρια ζωμό λαχανικών 
1 κουταλάκι άνηθο αφυδατωμένο
1 κουταλάκι μάραθο σε σκόνη 
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και βράζετε τα λιγκουίνι για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.
Όση ώρα βράζουν τα λιγκουίνι τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν, προσθέτετε το σπανάκι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον ζωμό λαχανικών και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι προσθέτετε τον αφυδατωμένο άνηθο μαζί με τον μάραθο σε σκόνη, τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια και το φρέσκο τυρί κρέμα.
Στραγγίζετε τα λιγκουίνι, κρατάτε 50 ml από το νερό στο οποίο έβραζαν και τα προσθέτετε στο τηγάνι.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας προσεχτικά, μέχρι να δέσει η μακαρονάδα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

×