XOIRINA ROLAKIA GEMISTA ME KIMA SERVIRISMENA ME BABY PATATES KAI SALTSA BERIKOKO INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

25 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Μαγειρέματος 

25 Λεπτά

vd2

Ευκολία Συνταγής

Εύκολη

Για 4 άτομα

4 χοιρινά σνίτσελ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
120 ml λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές βούτυρο
Για τον κιμά:
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
3 κουταλιές κουκουνάρι Μπαχάρ
1½ κουταλιά μείγμα για κυνήγι Μπαχάρ
1 μικρή τομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
250 γραμμάρια ζωμό μοσχάρι Μπαχάρ
Για την σάλτσα βερίκοκο:
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 αποξηραμένα βερίκοκα Μπαχάρ ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
400 ml νερό
40 γραμμάρια σάλτσα demi-glace Μπαχάρ
Για τις baby πατάτες:
500 γραμμάρια baby πατάτες
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Μπαχάρ
 

Πλένετε καλά τις baby πατάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε στα τέσσερα.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο κελσίου για 35-40 λεπτά ανακατεύοντας τις baby πατάτες ιδανικά ανά 10-12 λεπτά.
Για τον κιμά τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο πράσο μαζί με το σκόρδο και το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας τον μοσχαρίσιο κιμά μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς.
Συνεχίζετε προσθέτοντάς το μείγμα για κυνήγι, τον πελτέ τομάτας, την ψιλοκομμένη τομάτα, τον ζωμό μοσχάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε την φωτιά να μαγειρευτεί ο κιμάς.
Για την σάλτσα τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα ψιλοκομμένα βερίκοκα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζετε με τη σάλτσα demi-glace και προσθέτετε το νερό.
Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά, την αποσύρετε από τη φωτιά, αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα μπλέντερ και τη χτυπάτε μέχρι να πάρει μία βελούδινη υφή.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής απλώνετε τα σνίτσελ και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μοιράζετε ισομερώς τον κιμά στα σνίτσελ, τον απλώνετε καλά, τυλίγετε τα σνίτσελ σε ρολάκια και τα δένετε καλά με μαγειρικό σπάγκο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Περνάτε από το τηγάνι τα ρολάκια για 4-5 λεπτά έτσι ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τη σάλτσα βερίκοκο, το βούτυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε τα ρολάκια για αλλά 4-5 λεπτά να μαγειρευτούν.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα χοιρινά σνίτσελ μαζί με τις baby πατάτες και περιχύνετε με την σάλτσα βερίκοκο.

 

BAHAR BANER asteroeides



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.