KOTOPOULO ME KARY INNER


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

25 Λεπτά

xronos psisimatos

Χρόνος Μαγειρέματος 

6-8 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
100 ml ζωμό κοτόπουλο Μπαχάρ
2 φέτες ανανά σε φυσικό χυμό
40 γραμμάρια φιστίκια κάσιους Μπαχάρ χοντροκομμένα
1½ κουταλιά κάρυ Μάντρας Μπαχάρ
1 κουταλάκι κουρκουμά Μπαχάρ
300 ml κρέμα καρύδας Μπαχάρ
Αλάτι Μπαχάρ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Μπαχάρ
 

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια, τις φέτες ανανά σε μικρές μπουκιές και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλου για 1 λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Πασπαλίζετε με το κάρυ Μάντρας και τον κουρκουμά, συνεχίζετε το σοτάρισμα για λιγότερο από 1 λεπτό, σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο και προσθέτετε την κρέμα καρύδας.
Αφήνετε την κρέμα καρύδας να βράσει για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τον ανανά, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα χοντροκομμένα κάσιους, ανακατεύετε καλά μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

 

BAHAR BANER asteroeides



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.