FAJITAS ME KOTOPOULO KAI LAXANIKA INNER 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

15 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Ψησίματος

4-5 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
150 ml ουίσκι ή λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές μείγμα fajitas wine Μπαχάρ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 αβοκάντο κομμένο σε μπαστουνάκια
4 τορτίγιες
3 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο
Για την κρέμα γιαουρτιού:
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
50 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι Μπαχάρ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Μπαχάρ

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλες τις πιπεριές, την κόκκινη, την κίτρινη, την πορτοκαλί και την πράσινη, μαζι με το αβοκάντο, σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε μακρόστενες λωρίδες, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ουίσκι και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά, σκεπασμένο στο ψυγείο.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα γιαουρτιού, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνάτη φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πολύχρωμες πιπεριές για 2-3 μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τις πιπεριές από το τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Στραγγίζετε το κοτόπουλο από το ουίσκι, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και το μείγμα fajitas wine και ανακατεύετε καλά.
Σοτάρετε το στήθος κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνετε τις τορτίγιες σε ένα καθαρό πάγκο και μοιράζετε όλα τα υλικά ισομερώς ξεκινώντας από την κρέμα γιαουρτιού, τις πολυχρωμές πιπεριές, το στήθος κοτόπουλου και τέλος το αβοκάντο.
Τυλίγετε τις τορτίγιες σε ρολό, κόβετε διαγώνια στην μέση και σερβίρετε.

 
Το fajitas είναι ένα μεξικάνικο πιάτο κρέατος και λαχανικών κομμένων σε λωρίδες, μαγειρεμένο και τυλιγμένο μέσα σε μια τορτίγια (= λεπτή, στρογγυλή πίτα φτιαγμένη με καλαμποκάλευρο)

 

BAHAR BANER asteroeides



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.