LAHMATZOUN ME ARAVIKES PITES INNER 


xronos proetimasias

Χρόνος Προετοιμασίας

20 Λεπτά

xronos magirematos

Χρόνος Ψησίματος

18-20 Λεπτά

vd1

Ευκολία Συνταγής

Πολύ Εύκολη

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος
250 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
2 τομάτες τριμμένες
250 γραμμάρια ζωμό μοσχάρι
3 κουταλιές μείγμα Μπαχάρ
Αλάτι Μπαχάρ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Μπαχάρ

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τον αρνίσιο και τον μοσχαρίσιο κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει ο κιμάς.
Όταν ο κιμάς σπάσει καλά, προσθέτετε το μείγμα Μπαχάρ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες, μαζί με τον μοσχαρίσιο ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τους κιμάδες να σιγοβράσουν για 18-20 λεπτά μέχρι να σωθούν σχεδόν τελείως τα υγρά.
Απλώνετε τις αραβικές πίτες σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, μοιράζετε ισομερώς τον κιμά και τον απλώνετε να δημιουργηθεί μια πολύ ελαφριά στρώση.
Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο κελσίου, πάνω-κάτω αντιστάσεις, για 4-5 λεπτά.

 
Το λαχματζούν αποτελείτε από ένα στρογγυλό, λεπτό κομμάτι ζύμης που είναι γεμάτο με κιμά (συνήθως μοσχάρι ή αρνί ή μείγμα) κομμένο σε κιμά και κρεμμύδια, ντομάτες, μαϊντανό, και μπαχαρικά όπως το πιπέρι καγιέν, η πάπρικα, το κύμινο και η κανέλα. Το Lahmacun συχνά τυλίγεται γύρω από λαχανικά, όπως πιπεριά τουρσί, ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, μαρούλι και ψητά μελιτζάνα. Παρ’ όλο που μοιάζει κάπως με την πίτσα, είναι μάλλον πολύ παλιότερο και προέρχεται από τη Μέση Ανατολή.

 

BAHAR BANER asteroeides



Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.