Καλοκαιρινή σαλάτα με τοματίνια, αγγούρι, καλαμπόκι, βασιλικό και γαρίδες με miso aka

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    1-2'

Υλικά

Για 4 άτομα

800 γραμμάρια τοματίνια
1 μικρό αγγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
400 γραμμάρια καλαμπόκι
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
40 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για τις γαρίδες:
12 γαρίδες καθαρισμένες
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια μίσο κόκκινο (Aka Miso) 
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, το αγγούρι σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τις γαρίδες μαζί με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το κόκκινο μίσο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές.
Σερβίρετε την σαλάτα σε ατομικά μπολ μοιράζοντας τις γαρίδες από πάνω.

×