Κρέμα μαστίχα με σάλτσα φράουλας, φράουλες και ξύσμα σοκολάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

Για την κρέμα:
200 γραμμάρια σάλτσα μαστίχας 
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
500 γραμμάρια νερό
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Για το κουλί φράουλας:
250 γραμμάρια φράουλες
125 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
Για τις μαριναρισμένες φράουλες:
250 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 6
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
50 ml λικέρ μαστίχα
Για το στήσιμο:
Ξύσμα κουβερτούρας

Εκτέλεση

Για την κρέμα τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά, την σάλτσα μαστίχας, την κρέμα γάλακτος, το νερό και την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να πάρει το μείγμα την υφή κρέμας.
Τοποθετείτε την κρέμα στο ψυγείο, καλυμμένη με μία μεμβράνη, για τουλάχιστον 30-35 λεπτά για να δροσίσει.
Για το κουλί φράουλας σε ένα multi τοποθετείτε τις φράουλες μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τις μαριναρισμένες φράουλες, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φράουλες κατά μήκος στα 6 και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί το λικέρ μαστίχας και την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε την κρέμα μαστίχας σε ποτηράκια, τοποθετώντας πρώτα λίγο κουλί φράουλας, μία στρώση κρέμα μαστίχας, λίγο κουλί φράουλας, λίγες μαριναρισμένες φράουλες, άλλη μία στρώση κρέμα μαστίχα και τέλος λίγες μαριναρισμένες φράουλες και πασπαλίζετε με ξύσμα κουβερτούρας.

×