Κρέμα σοκολάτας με κόκκινα φρούτα και καραμελωμένα φουντούκια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 4-6 άτομα

250 γραμμάρια γάλα πλήρες
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70 γραμμάρια ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
550 γραμμάρια κουβερτούρα
Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
120 γραμμάρια φουντούκια
100 γραμμάρια ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
150 γραμμάρια φραμπουάζ
150 γραμμάρια φράουλες
150 γραμμάρια μύρτιλα
Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ζάχαρη και τους κρόκους και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε σιγά-σιγά το μείγμα του γάλακτος στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθεί το αυγό.
Μόλις ενωθούν τα δύο μείγματα, τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC κατεβάζετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μείγμα πάνω από την κουβερτούρα να ξεκινάει να την ζεσταίνει για να λιώσει.
Ομογενοποιείτε καλά την σοκολάτα με την κρέμα με την βοήθεια ενός pimer.
Τοποθετείτε την κρέμα σοκολάτας σε ατομικά ποτηράκια, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και την τοποθετείτε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο μέχρι κρυώσει και να πήξει καλά.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τοποθετείτε μέσα τα φουντούκια και την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει.
Όταν η ζάχαρη λιώσει, πάρει ένα σκούρο χρώμα και αναμειχθεί με τα φουντούκια απλώνετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε να κρυώσει και τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.
Σερβίρετε την κρέμα σοκολάτας με τα κόκκινα φρούτα από πάνω και τα καραμελωμένα φουντούκια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×