Ανοιχτή τυρόπιτα με τοματίνια και φρέσκο κρεμμυδάκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

6 φύλλα κρούστας
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
200 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla
150 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
400 γραμμάρια φέτα
250 γραμμάρια τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 αυγά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα τοματίνια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την μοτσαρέλα, το pasta & gratinar, το φρέσκο τυρί κρέμα, την φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, την ψιλοκομμένη ρίγανη, το ψιλοκομμένο θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
Με ένα πινέλο βουτυρώνετε με το λιωμένο βούτυρο ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί και στρώνετε τα φύλλα κρούστας, σταυρωτά, έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο του ταψιού και να περισσεύουν και από τα πλαϊνά του ταψιού, βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο ξεχωριστά.
Απλώνετε το μείγμα των τυριών πάνω στα φύλλα και περιχύνετε με το μείγμα κρέμας και αυγών.
Τυλίγετε τα μέρη του φύλλου που περισσεύουν σαν ρολάκια και με φορά προς το εσωτερικό του ταψιού.
Ψήνετε την ανοιχτή τυρόπιτα στον φούρνο στους 180ο C για περίπου 40-45 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

×