Το καρπούζι είναι ένα από τα μεγαλύτερα φρούτα, και είναι άμεσα συνδεδεμένο στην Ελληνική συνείδηση με το καλοκαίρι. Ξεχωρίζει για την δροσιά που προσφέρει λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε νερό.
Κατάγετε από την νότια Αφρική και οι πρώτες αναφορές του εμφανίζονται τον 10 αιώνα.
Για να διαλέξετε καλό καρπούζι πρέπει το κοτσάνι του να είναι ξερό και να βγαίνει με ένα απλό τράβηγμα, να έχει μία κίτρινη, ελαφρώς, επίπεδη επιφάνεια και τέλος πρέπει να ακούγετε κούφιο όταν το χτυπάτε.
 

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.