Υλικά Μαγειρικής

Το μικρό και γνωστό σε όλους μανταρινάκι, είναι ένα κατεξοχήν χειμερινό φρούτο. Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε την γλυκιά γεύση του, αλλά δεν γνωρίζουμε τα ωφέλει που παρέχει η κατανάλωση αυτού του φρούτου στον οργανισμό μας.

Το σπανάκι έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία. Στο λαχανικό αυτό συγκεντρώνεται πληθώρα βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων καθώς επίσης και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών.

Το σύκο είναι καρπός ενός από τα αρχαιότερα δέντρα του κόσμου, αφού συναντάται σε πρώιμα ιστορικά ντοκουμέντα.
Είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα, αλλά και στον γενικότερο χώρο της Μεσογείου...

Το καρπούζι είναι ένα από τα μεγαλύτερα φρούτα, και είναι άμεσα συνδεδεμένο στην Ελληνική συνείδηση με το καλοκαίρι. Ξεχωρίζει για την δροσιά που προσφέρει λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε νερό...

Με σκούρο κόκκινο χρώμα ή με ανοιχτό κιτρινορόζ τα κεράσια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τα γλυκά και τα ξινά. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους είναι διαφορετικό ανάλογα με την ποικιλία. Στην Ελλάδα τα κεράσια παράγονται στην Πιερία, την Έδεσσα, τα Γρεβενά, τη Ροδόπη, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας...

Arla PROT 300x250

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.