Υλικά Μαγειρικής

Το καρπούζι είναι ένα από τα μεγαλύτερα φρούτα, και είναι άμεσα συνδεδεμένο στην Ελληνική συνείδηση με το καλοκαίρι. Ξεχωρίζει για την δροσιά που προσφέρει λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε νερό...

Με σκούρο κόκκινο χρώμα ή με ανοιχτό κιτρινορόζ τα κεράσια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τα γλυκά και τα ξινά. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους είναι διαφορετικό ανάλογα με την ποικιλία. Στην Ελλάδα τα κεράσια παράγονται στην Πιερία, την Έδεσσα, τα Γρεβενά, τη Ροδόπη, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας...

Τα πράσινα φασολάκια έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και βιταμίνη Κ.

Η σκληρή απ’ έξω αλλά μαλακή και πεντανόστιμη από μέσα αγκινάρα είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας λαχανικό. Μελέτες αποδεικνύουν ότι η αγκινάρα  αποτελεί ένα πολύτιμο φάρμακο για τον οργανισμό μας.

Το σπανάκι έχει πολύ μεγάλη διατροφική αξία. Στο λαχανικό αυτό συγκεντρώνεται πληθώρα βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων καθώς επίσης και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών.

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.