Υλικά Μαγειρικής

Η κόκκινη φακή είναι γνωστή και με την ονομασία «φακή της Αιγύπτου». Η γεύση της είναι απαλότερη από αυτήν της κοινής φακής, είναι πιο γλυκιά και έχει επίγευση ξηρών καρπών.
Η χρωματική της γκάμα κυμαίνεται από το ελαφρύ πορτοκαλί μέχρι το έντονο κόκκινο...

Το λάχανο ανήκει στα λαχανικά που μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα στις αγορές τις χώρες μας, και οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι τόσες πολλές που το καθιστούν απαραίτητο στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιο μας...

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα (Vitis Vinifera), είναι αναρριχητικό φυτό και προϊόντα του ο μούστος, το κρασί, το ξύδι και οι σταφίδες, ενώ μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού. Είναι γνωστό ως καρπός από την αρχαιότητα και αναφέρεται για πρώτη φορά στη Βίβλο...

H κάπαρη είναι ένα μικρό μπουμπούκι με έντονη γεύση και ελάχιστες θερμίδες. Περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που είναι συστατικά ωφέλιμα για την υγεία.
Επίσης περιέχει και αρκετό νάτριο και αυτό οφείλεται στην κατεργασία της σε άλμη...

Το σύκο είναι καρπός ενός από τα πιο αρχαι δέντρα του κόσμου, αφού συναντάται σε πρώιμα ιστορικά ντοκουμέντα.
Είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα αλλά και στον γενικότερο χώρο της Μεσογείου...

Alexandros Papandreou © 2004-2016. All rights Reserved.