Food for Thought

Ένα Αυγουστιάτικο δειλινό κάτω από το Κάστρο στην αγαπημένη Αστυπάλαια, με τον αέρα να μου 'χει πάρει το μυαλό και τον ήλιο να μη λέει να φύγει από μέσα μου, έσκασε σαν κομήτης που ήρθε για να μείνει, μια ιδέα κάπως βιωματική. Από τότε που θυμάμαι τον Αλέξανδρο και όχι τον Παπανδρέου, γοητεύομαι από τα cool πράγματα που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ τους. Την μαγειρική, τα αγνά υλικά, τις φρέσκιες πρώτες ύλες, τη βιομηχανία που στήνεται με μόχθο γύρω από αυτά. Αν το καλοσκεφτείς είναι μια μικρή κοινωνία.

Το δικό μου Food For Thought είναι το νέο προσωπικό blogging ενός εντελώς άλλου τύπου. Στο Food For Thought θα μοιράζομαι μαζί σας με ένα ξεχωριστό cool συνειρμό - παρέα με τα αγαπημένα brands της General Mills - όλα αυτά που με εντυπωσιάζουν θετικά και μου δημιουργούν την όρεξη για συνεχή μάθηση, εξέλιξη και δημιουργικότητα.

Σε αυτό το διαδραστικό μονοπάτι τροφής για σκέψη δεν είμαι μόνος. Θα είμαστε μαζί καθώς η συχνή ουσιαστική επικοινωνία όλα αυτά τα χρόνια είναι ο κινητήριος ζωντανός μοχλός που με κάνει καθημερινά να προσπαθώ να γίνομαι ολοένα και πιο δυναμικός στην αναζήτηση νέων εμπειριών γεύσης.

Καλωσήλθατε στην νέα ψηφιακή αρθρογραφία που θα μας κάνει να σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά την ευρύτερη έννοια του φαγητού. Συντονίσου και θα καταλάβεις. Το σίγουρο είναι πως οι νοστιμιές αρχίζουν και τελειώνουν με ένα ενδιαφέρον περιγραφικό κείμενο που διαβάζεται μέσα σε ένα λεπτό και κάτι... Για πάμε!

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσες χίλιες λέξεις! Στην περίπτωση του Taste Lemnos – The Book, το βιβλίο που εμπνευστήκαμε και επιμεληθήκαμε παρέα με τον καλό φίλο Αλέξανδρο πριν δύο καλοκαίρια, ίσως να ισχύει και κάτι παραπάνω. Η εμπειρία του βιωματικού τουρισμού, η ξεχωριστή φιλοξενία και η μοναδική γαστρονομία με τον πλούσιο πολιτισμό της Λήμνου προσκαλεί και προκαλεί παράλληλα την αίσθηση για το πιο σημαντικό υλικό που διαμορφώνει μια συνταγή... Την αγάπη...

Λίγο πρν χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία σε λίγες μέρες, ένας ακόμη «δικός μας» κύκλος σεμιναριών στο Alexandros Papandreou Cooking Studio σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του. Τι να πρωτοθυμηθούμε από τον φετινό μαγειρικό χρόνο! Γεύσεις που ξεχώρισαν και συνταγές που «περπάτησαν» από φίλους με όμορφη διάθεση και μεράκι για συνεχή ανακάλυψη της γαστρονομικής συνείδησης...

Να μετράμε τα μπάνια όπως τα παγωτά! Έτσι είναι το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι που συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο από όλα τα μέρη του κόσμου. Είναι εδώ και ζητωκραυγάζει πεισματικά. Και να μία εικόνα από τις επόμενες μέρες που σίγουρα θα «παίξουν»...

Αυτές τις άτυπα στανταρισμένες αλλά λατρεμένες συνήθειες της Παρασκευής, σπίτι με φίλους και πίτσα Pillsbury, το μόνο που ενδεχομένως μπορεί να τις αναβάλλει να είναι μία επισκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Σαντορίνης! Το ελληνικό Καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και η λέξη Σαντορίνη είναι από τις πιο δημοφιλείς στις μηχανές αναζήτησης...

Να που με μια γλυκιά πινελιά, η τέχνη της σπιτικής ζαχαροπλαστικής δε θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολη! Ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια, που όμως τρώγεται και στο... πόδι χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, έχει τη χρυσή υπογραφή Betty Crocker.Είναι από εκείνα τα ονειρεμένα, παιχνιδιάρικα κέικ σοκολάτας που μπερδεύουν με την εμφάνιση τους και ξεγελάνε! Κι αυτό γιατί σίγουρα κάποιοι θα ποντάρουνε να μάθουν το κρεμώδες, αφράτο μυστικό που παραπέμπει σε λαχταριστή τούρτα σοκολάτας...

Ας βρέχει όσο θέλει! Το καλοκαίρι είναι εδώ και το καλωσορίζουμε με χαρά. Το απίθανο γαλάζιο του Αιγαίου με τη φανταστική λαδιά, χαιρετάει τους χιλιάδες επισκέπτες – ταξιδιώτες που είναι έτοιμοι για μια... προ των πυλών «απόβαση»! Λίγο πριν τα κοσμοπολίτικα νησιά πλημμυρίσουν με φετινές αναμνήσεις και η πλούσια ελληνική ύπαιθρος με τέλεια γαστρονομικά συναισθήματα, οι πιεστικοί ρυθμοί της ζωής μέχρι τότε γίνονται όλο και πιο βιαστικοί...

Πόσες φορές αυτές τις ζεστές μέρες λέμε «δε θα φάμε κανονικά, θα τσιμπήσουμε μόνο. Ίσα-ίσα, κάτι πρόχειρο...». Τόσα και τόσα βραδινά party με ελαφρύ φαγητό και αέρινη διάθεση. Κάποια στιγμή, όλο και θα επανέλθει το κυρίαρχο θέμα συζήτησης που δεν είναι άλλο από τις καλοκαιρινές διακοπές! Μήπως όμως οι διακοπές ξεκινούν από τη στιγμή που αρχίζεις να το συζητάς ένα βράδυ στο σπίτι με φίλους και καλή παρέα; Με τους φυσικούς κόκκους καλαμποκιού Green Giant...

Επειδή καμιά φορά χάνεσαι χωρίς να ξέρεις να επικεντρωθείς στο πως μπορείς να έχεις έτοιμη και λαχταριστή φρεσκοψημένη ζύμη, η απάντηση έρχεται μέσα σε μόλις λίγα λεπτά! Κρουασάν σημαίνει δημιουργία. Κρουασάν σημαίνει απόλαυση. Κρουασάν τελικά σημαίνει... Pillsbury! Και αυτό είναι κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεσαι μα δύσκολα θα αφήσεις. Διότι ο χρόνος που έχουμε είναι πολύτιμος και... ακριβός για να τον σπαταλάμε...

PILLSBURY SALTSA

croissant v1

pizza final

Alexandros Papandreou © 2004-2018. All rights Reserved.