Food for Thought

Ένα Αυγουστιάτικο δειλινό κάτω από το Κάστρο στην αγαπημένη Αστυπάλαια, με τον αέρα να μου 'χει πάρει το μυαλό και τον ήλιο να μη λέει να φύγει από μέσα μου, έσκασε σαν κομήτης που ήρθε για να μείνει, μια ιδέα κάπως βιωματική. Από τότε που θυμάμαι τον Αλέξανδρο και όχι τον Παπανδρέου, γοητεύομαι από τα cool πράγματα που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ τους. Την μαγειρική, τα αγνά υλικά, τις φρέσκιες πρώτες ύλες, τη βιομηχανία που στήνεται με μόχθο γύρω από αυτά. Αν το καλοσκεφτείς είναι μια μικρή κοινωνία.

Το δικό μου Food For Thought είναι το νέο προσωπικό blogging ενός εντελώς άλλου τύπου. Στο Food For Thought θα μοιράζομαι μαζί σας με ένα ξεχωριστό cool συνειρμό - παρέα με τα αγαπημένα brands της General Mills - όλα αυτά που με εντυπωσιάζουν θετικά και μου δημιουργούν την όρεξη για συνεχή μάθηση, εξέλιξη και δημιουργικότητα.

Σε αυτό το διαδραστικό μονοπάτι τροφής για σκέψη δεν είμαι μόνος. Θα είμαστε μαζί καθώς η συχνή ουσιαστική επικοινωνία όλα αυτά τα χρόνια είναι ο κινητήριος ζωντανός μοχλός που με κάνει καθημερινά να προσπαθώ να γίνομαι ολοένα και πιο δυναμικός στην αναζήτηση νέων εμπειριών γεύσης.

Καλωσήλθατε στην νέα ψηφιακή αρθρογραφία που θα μας κάνει να σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά την ευρύτερη έννοια του φαγητού. Συντονίσου και θα καταλάβεις. Το σίγουρο είναι πως οι νοστιμιές αρχίζουν και τελειώνουν με ένα ενδιαφέρον περιγραφικό κείμενο που διαβάζεται μέσα σε ένα λεπτό και κάτι... Για πάμε!

«Έχεις ενάμιση λεπτό...», άρχισε στην αφήγηση του ο Κωνσταντίνος, παρουσιάζοντας τον προϊστάμενο του με αρκετή δόση σοβαρότητας. Αυτό θα ήταν το χρονικό περιθώριο για ένα γρήγορο διάλειμμα στο γραφείο. Ο mini διάλογος που μου τέξταρε στο WhatsApp ένας από τους καλύτερους φίλους μου, μου έκανε τόση εντύπωση που είπα να μοιραστώ μαζί σας πως μπορεί να αναζητήσει ένας άνθρωπος μια ξεκούραστη, αφράτη και σοκολατένια απόλαυση σε 90 δευτερόλεπτα με μόλις 90 θερμίδες! Η απάντηση;...

Τον προηγούμενο μήνα, αρκετοί από εμάς παρακολουθήσαμε με αγωνία το NBA All Star Game. Με το #nbavote, παραπέμποντας να ψηφίσουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ώστε να παραβρεθεί στην μαγική γιορτή του NBA για πρώτη φορά Έλληνας μπασκετμπολίστας, καταφέραμε και στηρίξαμε το... «Greek Freak». Τώρα, πως κολλάει ένας άλλος γίγαντας – αυτός με το όνομα Green Giant – με τον σαρωτικό Αντετοκούνμπο, είναι κάτι που θα ανακαλύψουμε στα επόμενα εβδομήντα δευτερόλεπτα!

Πρόσφατα, μια βραδινή επίσκεψη στη γουστόζικη και ξεχωριστή trattoria Cupola, φρέσκαρε τη μνήμη μου από ένα παλιότερο ταξίδι που κάναμε με τους μαθητές του Cooking studio στη μαγευτική Σιένα. Με ένα μεθυστικό άρωμα Τοσκάνης πλημμύρισε ξαφνικά ο ιστορικός πεζόδρομος του Παγκατίου! Υπάρχουν στιγμές που θέλεις να κλείσεις τα μάτια και να βρεθείς για λίγα λεπτά – ίσως και δευτερόλεπτα – κάπου αλλού...

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις την μαγειρική με απλές λέξεις. Εκτός αν υπάρχουν μυρωδιές που σε «στέλνουν» με την εικόνα που φαντάζεσαι! Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα τη στιγμή της γεύσης. Σαν κι αυτή τη διαχρονικότερη γαλατόπιτα ever που θυμήθηκα και έφτιαξα τις προάλλες με το Φύλλο Κρούστας #Pillsbury να μη θρυμματίζεται καθόλου – με τίποτα όμως – ...

Όπως είχα αναφέρει όταν πρωτοστήθηκε το Food For Thought, γράφω γι’ αυτά που θα μου άρεζε να διαβάζω. Η αλήθεια είναι πως μια μικρή – όσο πατάει η γάτα – προτίμηση προς τα χειροποίητα προϊόντα αιωρείται με θαυμασμό. Την Μίνα Αποστολίδη, ομολογώ πως δεν την γνωρίζω. Σε ένα ξεκούραστο scroll στο Instagram, περιμένοντας τους μαθητές μου στο studio για σεμινάριο, «έπεσα» πάνω σε ορισμένες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες με ονειρικά handmade «ημερολόγια» σοκολάτας!

Σοβαρά τώρα, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι «μηχανεύεται» στο μυαλό ενός chef; Πόσες εγκεφαλικές διεργασίες αναπτύσσονται και πλάθονται και ξανά πάλι από την αρχή; Φαντάσου τώρα το ίδιο άτομο που «ταΐζει» με τον τρόπο του καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους, να χρειαστεί να οργάνωσει στο σπίτι ένα party για τους φίλους του!

 

Καθώς χάζευα τον αδιάφορο μπασκετικό αγώνα στην τηλεόραση, o λογισμός μου έτρεξε νοερά στη συνταγή που έφτιαξα για την νέα ιδανική κοτόπιτα με λιαστές τομάτες και πράσινη πιπεριά από τα Φύλλα Σφολιάτας #Pillsbury!
 

Τον Sherlock τον είχα συνυφασμένο με τον Holmes! Η αλήθεια είναι πως ρίχνω και κανένα βλέφαρο στην ομώνυμη σειρά που και που.

FibreOne V2

Alexandros Papandreou © 2004-2016. All rights Reserved.