ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ

Που θα φάτε φέτος το καλοκαίρι στην Αστυπάλαια

Αστυπάλαια

Όταν με ρωτάει κάποιος ποιο είναι το αγαπημένο μου νησί, η πρώτη σκέψη μου, και συνάμα η απάντηση μου είναι αυτόματη.

Η Αστροπαλιά μου. Στο νησί πήγα πρώτη φορά σε ηλικία 7 ετών δηλαδή πριν από αρκετά χρόνια. Από τότε στο νησί άλλαξαν πολλά. Αεροδρόμιο, νέο λιμάνι, φράγμα για νερό, βιολογικός καθαρισμός, νέοι δρόμοι και άλλα πολλά. Αυτό που έμεινε ίδιο είναι η φιλοξενία των Αστυπαλιτών και το καλό τους φαγητό. Κάθε καλοκαίρι που έρχονται φίλοι με ρωτάνε που να φάνε.

το φαγητό

Έτσι είπα σιγά σιγά, να κάνω μια καταγραφή με την ευκαιρία του τελευταίου μου ταξιδιού την 1η Μαίου και φυσικά θα την συνεχίσω μέσα στο ίδιο άρθρο όταν θα ξαναπάω το καλοκαιράκι.

Στα πλαίσια του AstyPassion όπου μαγειρέψαμε και περάσαμε όμορφα επισκέφθηκα τα παρακάτω εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία και σας καταγράφω αγαπημένα πιάτα.

Ζαχαροπλαστείο Γλυκιά Αστυπαλιά

Φεύγοντας από το λιμάνι προς τον περιφεριακό στο αριστερό σας χέρι θα βρείτε το ζαχαροπλαστείο.

Εκεί θα βρείτε τον Νικόλα Σταυλά και την μητέρα του Λίντα και αξίζει να δοκιμάσετε τον ξεχωριστό του μπακλαβά, τα σιροπιαστά του αλλά και το παγωτό του που είναι χειροποιήτο με φρέσκο γάλα. Ο Νικόλας αυτό που κάνει το αγαπάει και το ψάχνει.

Αστυπάλαια – Πέρα Γιαλός 
Τηλ. 2243062122
Πληροφορίες: εδώ

Μπαρμπαρόσα

Ένα από τα παλιά εστιατόρια του νησιού που είναι ανοικτό χειμώνα-καλοκαίρι.Στην κουζίνα η Βαρβάρα και στην σάλα ο Χρήστος.Μπορείτε να βρείτε νόστιμα μαγειρευτά, σωστά ψημένο ψαράκι όταν υπάρχει και την πιο νόστιμη ψαρόσουπα που έχω φάει.Το εστιατόριο θα το βρείτε αμέσως μετά το Δημαρχείο στο δεξί σας χέρι στην αρχή της ανηφόρας που οδηγεί προς την Παναγιά την Πορταίτισα.

Αστυπάλαια – Χώρα
Τηλ. 2243 061577
Πληροφορίες: εδώ

Αργώ

Ένα μαγαζί στο οποίο μπορείτε να ακούσετε κάποιες ημέρες και live μουσική σε ρεμπέτικο ρεπερτόριο.Δοκιμάστε τα Αστυπαλίτικα πουγγιά σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Με χλωρή, με κοπανιστή η με χόρτα.Εάν σας αρέσει ο μαριναρισμένος γαύρος εδώ πρέπει να τον δοκιμάσετε καθώς και την σαρδέλα για μεζέ, αλλά και το συκωτάκι. Όσο για γλυκό θα βρείτε ραβανί και την φοβερή τάρτα με σύκο και σοκολάτα!!!Για ποτό διαλέξτε το ρακόμελο και επίσης η Βιργινία έχεις τις άκρες της και φέρνει καλή ρακί από την Κρήτη.Ανοιχτά από το πρωί τους καλοκαιρινούς μήνες!!!

Αστυπάλαια – Πέρα Γυαλός
Τηλ. 2243059854
Πληροφορίες: εδώ

Γεράνι

Αφήνοντας την χώρα πίσω μας και πηγαίνοντας προς το Λιβάδι θα κατεβείτε στην παραλία. Στο γεφυράκι θα κάνετε δεξιά και στα 10 μέτρα στο δεξί σας χέρι θα δείτε το Γεράνι.Η Φρόσω και ο Νικός αγαπάνε αυτό που κάνουν και εάν μπείτε στην κουζίνα θα το καταλάβεται.Πρέπει να δοκιμάσετε τις μακαρούνες που έχουν ντόπια ζαφορά, και το κατσικάκι με πατάτες που είναι το απόλυτο φαγητό στην κατσαρόλα.Αναλόγος την ημέρα θα βρείτε αρκετά μαγειρευτά φαγητά με λαχανικά από το μποστάνι στο Λιβάδι.

Αστυπάλαια – Λιβάδι
Τηλ. 22430-61484 & 22430-61337
Πληροφορίες: εδώ

Άγωνη Γραμμή

Ένα από τα μαγαζιά της κεντρικής πλατείας που σίγουρα στις διακοπές θα κάτσεις να δειπνήσεις, με θέα τους μύλους.Η Μαρούλα στην κουζίνα είναι η αρχηγός και πάντα ψάχνεται για νέες συνταγές και γεύσεις. Χειροποιήτα ζυμαρικά, φρέσκο ψάρι εάν έχει ( να το επιτρέπει και ο καιρός) και μεζέδες για την μέση.Οι μακαρούνες είναι το top της και καλό είναι να τις δοκιμάσετε.

Αστυπάλαια – Χώρα
Τηλ. 2243 062102
Πληροφορίες: εδώ

Αγέρι

Οι ντόπιοι λέμε πάμε στην Γιάννα.Πάνω στην Πλατεία απέναντι ακριβώς από τους μύλους είναι το εστιατόριο που πρέπει να φάτε μια φορά οποσδήποτε. Και στην παραγγελία θα ξεκινήσετε με 2 μερίδες ντολμαδάκια. Ναι 2 γιατί μια μερίδα, πολύ απλά δεν θα σας φτάσει. Από άλλα φαγητά θα βρείτε κάθε μέρα διαφορετικά μαγειρευτά κατσαρόλας και από μεζέδες, δοκίμασα ωραίο ταραμά, σωστά τηγανισμένο καλαμάρι, και από τα πιο νόστιμα χταπόδια στο νησί. Μην το χάσετε.

Αστυπάλαια – Χώρα
Τηλ. 22430 61515 / 61777
Πληροφορίες: εδώ

Όλα τα ταξίδια

Που θα φάτε φέτος το καλοκαίρι στην Αστυπάλαια

Λευκάδα Teaser

Λευκάδα – Nature & Food Stories

Isle of Olive ένα όμορφο μαγαζί στο Λονδίνο με Ελληνικά προϊόντα

Broadway Market – London Fields

Τρίκαλα Κορινθίας

Απόδραση στη Λίμνη Πλαστήρα

×