Ποικιλία λουκάνικων σερβιρισμένα με αλμυρή μαρμελάδα λεμονιού και μαριναρισμένες φέτες κρεμμυδιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    6-8'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι Μουτεβελής
6 λουκάνικα κοζάκικα Μουτεβελής
15 λουκανικομπουκιές Μουτεβελής
4 λουκάνικα a la ελληνικά Μουτεβελής
Για την αλμυρή μαρμελάδα λεμονιού:
1 λεμόνι ολόκληρο
1 λεμόνι καθαρισμένο
30 γραμμάρια ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το μαριναρισμένο κρεμμύδι:
2 κρεμμύδια
4 κουταλιές κάπαρη
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την αλμυρή μαρμελάδα λεμονιού σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ολόκληρο λεμόνι σε μικρά κομμάτια και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Τοποθετείτε το κομμένο λεμόνι μαζί με το καθαρισμένο, την ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μικρό multi και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν μία υφή μαρμελάδας, προσθέτοντας και το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε την μαρμελάδα σε ένα μπολ, προσθέτετε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε στο ψυγείο.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι στα 4 και μετά σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβετε την κάπαρη και τα προσθέτετε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να μαριναριστούν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε συνολικά 8 διαγώνιες τομές στα λουκάνικα και από τις 2 μεριές.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο ραβδωτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα λουκάνικα για 6-8 λεπτά συνολικά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σερβίρετε τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια με τα μαριναρισμένα κρεμμύδια από πάνω και σε ένα μπολάκι δίπλα την αλμυρή μαρμελάδα λεμονιού.

×